Vloedlijn

Bewegingen in het karakter van Den Hoorn
Verplaatsing van het project van 2020 naar 2021

Nieuwe kunstwerken met als thema Vloedlijn zouden in juni 2020 Den Hoorn en omgeving een bijzondere sfeer hebben moeten geven. Texelse en niet Texelse kunstenaars van verschillende generaties waren volop bezig met beeldende, visuele en theatrale scheppingen.
De coronacrisis laat echter zien hoe grillig de Vloedlijn kan zijn…
De Stichting Klifhanger heeft moeten besluiten de kunstmanifestatie 2020 niet door te laten gaan en deze te verplaatsen naar 2021 en wel van donderdag 24 tot en met zondag 27 juni 2021.

Achtergrond van het project 2021

Het thema is Vloedlijn.
Een vloedlijn is nooit gefixeerd, die verandert voortdurend van tijd en plaats. Net als de menselijke samenleving, die kent ook een voortdurende en voortgaande verandering. Een dergelijke ruime interpretatie van het begrip omvat mede het pulserende karakter van de vloedlijn die steeds terugkeert al dan niet op dezelfde plaats.
Dit pulserende fenomeen kan ook worden teruggevonden in het leven op aarde. Het manifesteert zich bijvoorbeeld in de hartslag en ademhaling, zoals bij de mens.
Eveneens valt het (toenemende) toerisme te beschouwen als een dergelijke pulserende jaarlijkse beweging. Het bestuur wil de deelnemende kunstenaar alle ruimte geven voor een eigen interpretatie van het thema Vloedlijn.

De kunstenaars

De kunstenaars die 2020 zouden deelnemen zijn allemaal uitgenodigd om ook in 2021 hun bijdrage te gaan leveren, zodat het werk aan hun creaties niet verloren zal gaan. Ook de randprogrammering blijft zoveel mogelijk intact zodat er volgend jaar alsnog een hele mooie manifestatie zal plaatsvinden; Klifhanger kunst op locatie Vloedlijn 2021!

All rights Reserved Klifhanger © 2020.
Designed with love by Heleen Vink. Contentmanager Cor van Heerwaarden.